Apple na začátku tohoto týdne představil nový iPod touch, poprvé od roku 2015. Moc se toho sice nezměnilo, ale přesto je zde něco nové. V dnešním článku si ukážeme, zda stojí za to si ho pořídit a pro koho je vlastně vhodný.



Nový iPod touch je nyní nejmenším zařízením Apple a jediným zařízením, které má 4palcový displej. Nejmenší iPhone (7 a 8) má 4,7 palcový displej, takže nový iPod touch je o něco menší a srovnatelný s iPhone 5 nebo iPhone SE. Zařízení je malé a je vyrobeno z lehkého hliníku, což je pěkné, pokud potřebujete něco, co můžete jen zastrčit do kapsy.

K dispozici je v barvách modrá, růžová, (PRODUCT) RED, stříbrná, zlatá a šedá. Stejně jako předchozí generace obsahuje rámečky. Spodní rámeček obsahuje Home Button, ale na rozdíl od iPhonu nemá Touch ID ani Face ID. Pro odemknutí zařízení musíte zadat přístupový kód. Fotoaparát nebyl aktualizován, stále má 8 megapixelový zadní fotoaparát a přední 1,2 megapixelů, k dispozici je také konektor pro sluchátka.

Jedinou významnou aktualizací je čip A10 Fusion, který Apple poprvé použil v iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Čip A10 Fusion je o něco rychlejší než čip A8, který byl v iPod touch 6. generace. iPod touch získal v testech jednojádrové skóre 2722 a vícejádrové skóre 4695. To je o něco pomalejší než iPad 6. generace, který získal jednojádrové skóre 3520 a vícejádrové skóre 6079. Pro srovnání iPod 6. generace získal jednojádrové skóre 1330 a vícejádrové skóre 2250.

Pokud jde o otázku, pro koho je iPod touch určen, není to úplně jasné. Je to ale pravděpodobně dobré zařízení pro mladší dítě, které potřebuje přístup ke hrám, FaceTime, iMessage a dalším funkcím, může být také užitečný pro školy, které hledají levné Apple zařízení, nebo pokud chodíte do posilovny a potřebujete zařízení, na kterém si budete pouštět hudbu.