AirPods a Powerbeats Pro mají podobné vlastnosti, první jsou určeny pro běžné použití a druhé jsou zaměřeny na ty, kteří žijí aktivnější životní styl. AirPods mají ikonický design, který připomíná design EarPods, který Apple používal již řadu let.



Powerbeats Pro jsou více podobné tradičním sluchátkům, se silikonovými koncovkami a háčkem, který je drží pevně na místě. Silikonové koncovky se dodávají ve čtyřech velikostech, ale háčky, které se omotají kolem ucha, mají jednu velikost. Silikonové koncovky Powerbeats Pro jsou určeny k tomu, aby pevně zapadly do ucha, což tlumí okolní hluk. AirPods takovou funkci nemají, takže okolní zvuk je více slyšitelný. Powerbeats Pro mají odolnost proti vodě IPX4, zatímco AirPods nemají žádný specifický stupeň voděodolnosti.

Jak AirPods, tak Powerbeats Pro se velmi příjemně nosí. Powerbeats Pro jsou mnohem větší než AirPods, a jejich pouzdro je také mnohem větší, navíc nemá podporu bezdrátového nabíjení. Powerbeats Pro jsou momentálně dostupné jen v černě barvě, ale v létě budou k dispozici i další barevné varianty. AirPods jsou k dispozici pouze v bílé barvě.

Na pohled vypadají jinak, ale obě mají podobný hardware. Obě sluchátka mají Bluetooth 5.0 a H1 čip pro rychlé párování, rychlé přepínání zařízení a podporu „Hey Siri“. Akcelerometr a další senzory také umožňují AirPods a Powerbeats Pro pozastavit zvuk, když je vyndáte z ucha a znovu přehrávat, když je vložíte zpět. AirPods podporují gesta pro změnu skladeb a přehrání/pauzy, Powerbeats Pro mají tlačítka hlasitosti. Pokud jde o kvalitu zvuku, Powerbeats Pro zní lépe než AirPods, což by nemělo být překvapením vzhledem k tomu, že jsou větší a dražší.

Z našich zkušeností vyplývá, že Powerbeats Pro nabízí lepší zvuk také díky těsnému uchycení v uších. Apple říká, že kvalita zvuku byla při návrhu Powerbeats Pro prioritou. AirPods ale také zní skvěle. Powerbeats Pro podporují Live Listen, stejně jako AirPods. Live Listen umožňuje používat iPhone jako mikrofon pro zesílení okolního hluku kolem vás, abyste mohli lépe slyšet, co se děje kolem vás. Jak AirPods, tak i Powerbeats Pro jsou skvělé také pro telefonní hovory.

Pokud jde o životnost baterie, Powerbeats Pro jednoznačně vedou. Jsou větší a mají větší baterii než AirPods, která se může pochlubit až devíti hodinami životnosti baterie. Pokud jde o telefonní hovory, Apple říká, že Powerbeats Pro nabízí šest hodin hovoru, zatímco AirPods nabízejí tři hodiny hovoru. Kromě designu, cena je jedním z hlavních rozdílů mezi Powerbeats Pro a AirPods. Apple prodává AirPods druhé generace s pouzdrem s podporou bezdrátového nabíjení za 5 790 Kč, zatímco Powerbeats Pro stojí 6 699 Kč.