Populární aplikace pro úpravu fotografií Affinity Designer a Affinity Photo pro Mac a iOS byly aktualizovány. Aktualizace obsahuje zrychlení GPU, podporu HDR a nový systém  správy paměti.



Nová aktualizace zaměřená na výkon umožňuje uživatelům plně využít GPU, což přinese zvýšení výkonu. Obě aplikace také nyní podporují displej HDR/EDR. To umožňuje fotografům lépe vidět detaily a umožňuje upravit intenzitu barev v grafických projektech. To samozřejmě znamená, že obě aplikace budou také dobře fungovat na displeji Pro Display XDR.

Aplikace pro iPad také obdrží aktualizaci ve formě zlepšeného uživatelského rozhraní, které poskytuje lepší zkušenosti na menší obrazovce. Serif konkrétně poznamenává, že aktualizované uživatelské rozhraní skvěle funguje na iPadu mini s podporou Apple Pencil. Aplikace pro iPad navíc obdrží další optimalizace výkonu.

Aktualizace je k dispozici zdarma pro stávající uživatele Affinity Photo a Affinity Designer. Pro ty z vás, kteří aplikace ještě nepoužívají si je můžete stáhnout z Mac App Store. Affinity Photo stojí 1 050 Kč a Affinity Designer zakoupíte také za 1 050 Kč.