Apple tento týden představil iOS 13 se spoustou nových funkcí, včetně tmavého módu, vylepšení výkonu, rychlejšího Face ID, nového rozhraní v aplikaci Fotky, přihlášení pomocí Apple a dalších.



Kromě těchto funkcí, existuje i několik menších změn které jsou součástí systému iOS 13. My se na ně v dnešním článku podíváme.

Výběr Wi-Fi z ovládacího centra – WiFi síť můžete změnit přímo z ovládacího centra. Stačí dlouze stisknout pole letový režim, mobilní data, Wi-Fi aj., tím vyvoláte další možnosti a potom stisknutím Wi-Fi zobrazíte seznam dostupných sítí.

Rychlé připojení k Bluetooth zařízení – Stejně jako u Wi-Fi můžete přistupovat k seznamu dostupných Bluetooth zařízení z ovládacího centra. Stačí dlouze stisknout pole letový režim, mobilní data, Wi-Fi aj. a pak stisknutím ikony Bluetooth zobrazíte seznam zařízení, ke kterým jste dříve připojili.

Nastavení polohy – Společnost Apple zmínila během WWDC, že soukromí uživatelů je velmi důležité. V aplikaci Nastavení je nová možnost, která vyžaduje, aby se aplikace zeptala při každém přístupu k vaší poloze.

Blokovat odesílatele v aplikaci Mail – V systému iOS 13 se seznam blokovaných telefonních čísel a kontaktů rozšiřuje také do aplikace Mail. V Nastavení nyní najdete novou funkci pro blokování kontaktů v aplikaci Mail.

Ztlumení podprocesů v aplikaci Mail – Pokud, když vám přijde zpráva v aplikaci Mail, vyberete možnost „Další“, objeví se nová možnost ztlumení podprocesu, takže nebudete dostávat oznámení o přijetí nového e-mailu.

Nová funkce v aplikaci Knihy – V aplikaci Knihy existuje nová funkce, která sleduje, jak dlouho čtete každý den. Aplikace vás vybízí k tomu, abyste si každý den četli, můžete také sledovat své statistiky čtení.

Blokování neznámých čísel – V aplikaci Nastavení je k dispozici nový přepínač, který vám umožní blokovat všechny neznámé volající, čímž omezuje spam.

Nový režim pro mobilní data – V aplikaci Nastavení v části Mobilní data je k dispozici možnost Povolit úsporný režim, který pomáhá snížit využívání mobilních dat pro aplikace.

Vylepšené vyhledávání zpráv – V aplikaci Zprávy, když přejdete dolů k vyhledávání, se zobrazí nové rozhraní s navrženými kontakty a odkazy, které jste odeslali. Vyhledávání zobrazuje nejnovější výsledky s možností zobrazit více klepnutím na možnost Zobrazit vše.

Správa složek v aplikaci Poznámky – V aplikaci Poznámky existují nové nástroje pro správu složek. Klepnutím na tlačítko „…“ se dostanete k možnostem jako Přidat, Přesunout tuto složku, Přejmenovat a Zobrazit přílohy.

Podpora PS4/Xbox Controller – Apple oznámil podporu PS4/Xbox One S pro Apple TV, ale tyto herní konzole budou také podporovány na iPhone a iPad.

Nové Animoji – V systému iOS 13 jsou k dispozici tři nové animoji: kráva, chobotnice a myš. A Memoji samolepky jsou k dispozici v klávesnici.

Samostatná tlačítka – Tlačítka pro přepínání emoji a nastavení jazyků jsou samostatné.

Automatické zavření všech karet v Safari – V aplikaci Nastavení je k dispozici nová možnost automaticky zavřít všechny karty, které jste otevřeli v prohlížeči Safari.

Přílohy v kalendáři – Nyní můžete přidávat přílohy jako dokumenty k událostem naplánovaným v aplikaci Kalendář.

Instalování aplikací – Když hledáte aplikaci, pokud klepnete na možnost Zobrazit, aplikace se otevře na kartě a ne v App Store. Můžete ji nainstalovat přímo z tohoto vyhledávacího rozhraní, aniž byste navštívili App Store.

Aktualizace aplikací – Chcete-li aktualizovat aplikace v systému iOS 13, musíte otevřít App Store, klepnout na profil a vybrat aplikace z části Aktualizace.

Snímky obrazovky v Safari – Když pořídíte snímek obrazovky v Safari, můžete uložit celou webovou stránku, který se uloží jako soubor PDF, a ten můžete uložit nebo sdílet. Můžete jej také upravit před odesláním.

Aktualizované rozhraní pro ztlumení zvuku – Když ztlumíte zvuk pomocí přepínače, uvidíte nové rozhraní, které umožňuje zjistit, zda je tichý režim zapnutý nebo vypnutý. Je umístěn v horní části displeje a nahrazuje předchozí rozhraní, které se objevilo uprostřed displeje.