Připojení myši k iPadu je nástroj zařazený do funkce Zpřístupnění a je určen pro lidi, kteří nemohou používát dotykovou obrazovku. Patří sem lidé, kteří mají problémy například s motorikou, ale společnost si je vědoma, že tato funkce osloví i další uživatele.



Sarah Herrlingerová poskytla rozhovor společnosti TechCrunch, aby o této funkci řekla trochu více. Apple uvádí, že připojit můžete jak USB myš tak i myš podporující Bluetooth, i když seznam kombatibilních zařízení zatím nebyl zveřejněn. Tato funkce je záměrně zahrnuta jako funkce Zpřístupnění – což znamená, že Apple ho zavedl jako pomocný nástroj. Samozřejmostí je, že funkce Zpřístupnění mají mnohem větší význam než pouhé nástroje pro zdravotně postižené. Lidé bez postižení budou používat tuto funkci, bez ohledu na její skutečný záměr a Apple to uznává. „Funkce Zpřístupnění mohou být velkým přínosem.“

„Naším cílem je umožnit používání našich zařízení všem lidem.“ Společnost však chce upozornit na to, že se nesnaží změnit způsob, jakým lidé používají iPad: „Je to stále zařízení určené především pro dotek.“ Herrlinger v rozhovoru také uvedla, že hlasové ovládání, i když je koncepčně poměrně jednoduché, je navrženo tak, aby bylo přizpůsobitelné a dodala, že Apple do toho dal spoustu práce, aby zlepšil systém detekce řeči, aby mohl více naslouchat uživatelům s vadou řeči. Postupem času by se hlasové ovládání mělo ještě více zlepšit. Schopnost plně ovládat Mac pomocí řeči byla dříve oblastí specializovaného vybavení, které je drahé i těžké.