Aktualizace iOS 13 obsahuje několik nových funkcí pro zlepšení ochrany osobních údajů, včetně podrobnějšího přehledu o tom, kdy aplikace používají vaši polohu na pozadí. Což je velmi skvělá funkce.



Jak můžete vidět na tomto snímku obrazovky, iOS 13 vám pomocí vyskakovacího okna oznámí, když aplikace používá vaši polohu na pozadí. Oznámení také zobrazuje mapu údajů o poloze, kterou konkrétní aplikace sledovala. Kromě toho oznámení také uvádí důvody, proč aplikace vyžaduje přístup k poloze na pozadí. Toto je vysvětlení Tesly: „Tesla používá vaši polohu, aby ukázala jak blízko jste k vašemu vozu (zatímco je aplikace otevřená).“

„A aby optimalizovala zámek na podporovaných vozidlech (zatímco aplikace běží na pozadí).“ A toto je vysvětlení pro aplikaci Apple Store: „V závislosti na tom, kde se nacházíte, vám poskytneme relevantní produkty, funkce a služby.“ Apple uvádí, že budete mít přehled o tom, které aplikace vaši polohu sledují. iOS 13 také obsahuje novou možnost nastavení, nyní můžete nastavit, aby aplikace využívala polohu jenom jednou, poté vás aplikace znovu požádá o povolení.