Pokud používáte iPhone, víte, jak aplikace Zprávy funguje, ale nyní díky iOS 13 obdržela některé užitečné nové funkce, o kterých si dnes řekneme více. Podívejte se na náš přehled, jak používat všechny nové funkce.



Profily

Můžete vytvořit profil s fotografií (nebo animoji) a jménem, který je sdílen s lidmi, když odesíláte zprávy. To umožňuje lidem vědět, kdo jste, i když nejste v jejich seznamu kontaktů. Profil můžete nastavit tak, aby jej bylo možné sdílet pouze s lidmi, které máte uložené v aplikaci Kontakty, nebo se všemi.

Zlepšené možnosti vyhledávání

Rozhraní pro vyhledávání je k dispozici přejetím dolů na hlavní obrazovce Zprávy. Můžete zde najít seznam posledních kontaktů, odkazů, které jste obdrželi ve Zprávách, fotografie, které vám poslali lidé, místa, která s vámi sdíleli, a přílohy, které jste odeslali. Samotné vyhledávání je propracovanější a nabízí úplný seznam výsledků seřazených podle data pro daný vyhledávací výraz bez seskupení těchto výsledků podle osob.

Informační panel 

Když klepnete na ikonu „i“ v horní části konverzace s někým, můžete se snadněji podívat, co jste s dotyčným sdíleli. Pro fotografie, odkazy a přílohy jsou k dispozici samostatné sekce.

Memoji

Memoji jsou animované postavy podobné Emoji, které můžete přizpůsobit tak, aby vypadaly jako Vy a ostatní lidé. Vybrat si můžete ze spousty možností jako jsou zuby, piercing, náušnice, pokrývky hlavy a brýle, účesy a další doplňky.

Animoji a Memoji samolepky

Apple přidal řadu různých samolepek Animoji a Memoji, což vám umožní vyjádřit se postavou, která vypadá jako vy, prostřednictvím řady samolepek. Samolepky Animoji a Memoji jsou k dispozici v aplikaci Zprávy v dolní části konverzace. Stačí klepnout na ikonu Memoji.

Memoji a Animoji jsou k dispozici na nejnovějších iPhonech, ale samolepky Animoji a Memoji jsou univerzální a mohou být použity na všech zařízeních Apple s čipem A9 nebo novějším. Zatímco Memoji a Animoji samolepky jsou k dispozici v aplikaci Zprávy, můžete je také použít v jiných aplikacích, jako je Mail a Poznámky.

Nové Animoji

Animoji jsou animované, 3D emoji znaky, které můžete ovládat tváří. Podobně jako Memoji, i Animoji používá fotoaparát TrueDepth, přičemž více než 50 pohybů svalů v různých oblastech obličeje monitoruje a napodobuje výrazy obličeje a emoce. Existuje více než 20 Animoji, které byly přidány během posledních několika let a iOS 13 obsahuje tři další: myš, chobotnice a kráva.