Společnost Apple oznámila, že Jony Ive odchází po téměř třiceti letech. Ive, jeden z nejlepších tvůrčích spolupracovníků Apple, se podílel na založení elegantního estetického designu Apple.



Ive vstoupil do Apple v roce 1992, oživil společnost a pomohl technologickému gigantovi vydobýt si pověst stylové, vyhledávané technologie a učinit z ní nejcennější společnost na světě.

„Dalo by se říci, že Jonyho přísnost pomohla společnosti Apple vydělat první bilion dolarů,“ řekl CNN šéf kurátora londýnského muzea designu Justin McGuirk. Ive byl vedoucím designového týmu společnosti Apple v roce 1996, ale v roce 1998 to byl barevný iMac, který pomohl společnosti Apple zvýšit její popularitu. Dva milióny iMaců bylo prodáno v roce 1998. „Popularita Apple začala v roce 1998 díky iMacu, který byl tak trochu zábavný a barevný a nabízel vše, co výpočetní technika tehdy nenabízela. Byla pouze šedá a vážná,“ řekl McGuirk.

Apple vydal v roce 2001 iPod, iPod Mini v roce 2004 a první iPhone v roce 2007. „V roce 2000 Jony vyvinul design Apple, který se stal inspirací v technologickém světě. Zařízení byly nejen moderní, ale také snadno použitelné a krásné,“ řekl McGuirk.

To byla právě ta vize která pomohla učinit z Apple nejcennější společnost na světě.
„Kontroloval design přísně napříč všemi produkty, od notebooků, po iPhony až po iPady,“ dodal McGuirk.

„O designu iPhonu se nedá mluvit, protože je to dotykový displej, který učinil jakýsi revoluční krok v technologii. Ale je to něco, co chtějí lidé stále používat,“ dodal.