Zatímco iPhone XR již má nejdelší výdrž baterie ze všech iPhonů, nová zpráva z korejských webových stránek The Elec tvrdí, že jeho letošní nástupce bude mít ještě větší kapacitu baterie.



Také bude k dispozici v nových barvách zelená a levandulová. Zpráva tvrdí, že nástupce iPhone XR bude mít 3 110 mAh baterii, což je přibližně o 5,7 procenta větší než 2 942 mAh baterie v současném modelu: „Čínská společnost ATL (Ameperx Technology Limited) zahájila sériovou výrobu baterií pro nástupce iPhone XR, který bude představen v průběhu tohoto roku. Balení baterií bude prováděno jinou čínskou firmou, Technologie Huapu.“ To znamená, že baterie nástupce iPhone XR by měla o něco menší kapacitu než 3,174 mAh baterie v aktuálním iPhone XS Max, ale toto zařízení spotřebovává více energie.

Očekává se, že i příští generace iPhone XS Max bude mít větší baterii. V dubnu analytik Ming-Chi Kuo řekl, že kapacita baterií pro nástupce iPhone XS o 20 až 25 procent, iPhone XS Max o 10 až 15 procent a iPhone XR až o pět procent. Jakou baterii nakonec nástupce iPhone XR, iPhone XS a iPhone XS Max bude mít doopravdy na to si budeme muset ještě počkat.