V dnešním článku si představíme nové rozhraní pro úpravy videa, které bylo představeno v iOS 13. Zejména si ukážeme nástroje pro oříznutí a otočení, které zobrazíte klepnutím na tlačítko Upravit na jednom z vašich videí.



Níže uvedený obrázek ukazuje nástroje pro úpravy, které se zobrazují v orientaci na výšku i na šířku. Všimněte si, že nástroj používaný pro ořezávání – je aktuálně vybrán. Nad ním máte také k dispozici nástroje pro barvy, filtry a oříznutí, které můžete ve videích použít.

Klepnutím na ikonu pro oříznutí, můžete video snadno oříznout podobně jako u fotografií.

Klepnutím na ikonu pro oříznutí se vám zároveň zobrazí tři další ikony, pomocí první můžete také video otočit a vybat výřez. Pomocí druhé můžete video otočit, pokud se vám podaří ho natočit ve špatné orientaci, což je skvělá funkce.

Chcete-li zrušit nastavení, můžete klepnutím na tlačítko Obnovit vrátit změny zpět, nebo stisknout tlačítko Hotovo, pokud jste spokojeni s úpravou. Stojí za to připomenout, že tyto nástroje jsou také k dispozici, kdykoli natočíte video pomocí vestavěné aplikace Fotoaparát – nemusíte ani odemknout zařízení.