Apple v posledních letech neustále zdokonaluje aplikaci Fotky, aby bylo možné prohlížet obrázky na iPhonu a iPadu snadněji a lépe. I v iOS 13 byla tato aplikace vylepšena a přepracována.



V předchozích verzích systému iOS můžete zobrazit všechny fotografie podle dne, měsíce a roku, ale čím větší časové období si vyberete, tím menší se objeví vaše obrázky. iOS 13 obsahuje Náhledy, takže se obrázky zobrazí stejně velké, ať už si vyberete jakékoliv období. Můžete si vybrat zda chcete zobrazit fotografie z období: Rok, Měsíc, Den a Všechny fotografie pomocí tlačítka, které se zobrazí nad hlavními kartami v dolní části obrazovky. V zobrazení Rok je každý rok zobrazen jako podokno, které zobrazí přehled každého měsíce. Případně můžete přeskočit měsíce ručně.

Můžete také zobrazit fotografie pořízené přibližně ve stejném ročním období. Pokud je například červen a klepnete na kartu 2017, zobrazí se fotografie pořízené v červnu 2017.

Bez ohledu na to, které zobrazení vyberete, aplikace Fotky kombinuje informace o metadatech a inteligentní algoritmy pro zvýraznění obrázků a fotografií pořízených na stejném místě. V pravém horním rohu každého podokna můžete vidět kruh obsahující tři tečky. Klepnutím na tento kruh zobrazíte další možnosti, například Přehrát film, Sdílet a Zobrazit mapu.