V aplikaci Mapy v systému iOS 13 je k dispozici několik změn, díky kterým je v aplikaci Mapy několik funkcí, které můžeme vidět také v konkurenčních aplikacích, jako je například aplikace Google Maps.



Nejzajímavější a nejpozoruhodnější změnou je nová funkce Podívejte se kolem, která je odpovědí na funkci Street View od společnosti Google. Rozhraní této funkce umožňuje podívat se na to, co je kolem vás na místě, kde se nacházíte.

Funkci lze použít všude, kde je zobrazen dalekohled. Klepnutím na toto tlačítko se dostanete do rozhraní, na které můžete klepnout a zobrazit tak ulici na celé obrazovce.

Poklepáním se můžete pohybovat po oblasti a poklepáním na oblast, která je daleko se můžete podívat, jak to tam vypadá. Významné body zájmu, jako jsou restaurace a podniky, jsou zvýrazněny identifikačními ikonami.

Funkce je omezena na oblasti, kde můžete jet autem, protože používá data zachycená z 360 stupňové kamery na vozidle. To znamená, že nemůžete například přiblížit oblasti, jako jsou parky nebo pláže, ale společnost Apple by tuto funkci mohla přidat v budoucnu, protože společnost sbírá data i pěšky.

Stejně jako v aplikaci Google Maps jsou osobní údaje, jako jsou například tváře, rozmazané, aby bylo chráněno soukromí lidí. Právě teď je funkce omezena na několik oblastí ve Spojených státech, jako jsou části Kalifornie a Nevady, ale Apple plánuje rozšířit dostupnost po vydání iOS 13. Očekává se, že bude k dispozici i v dalších zemích v roce 2020. Mapy mají také funkci, která umožňuje vyhledávat konkrétní místa a přidávat je do seznamu oblíbených. Seznam oblíbených je nastaven na domov a práce, ale můžete přidat libovolné místo.

Klepnutím na jedno z vašich oblíbených míst se dostanete přímo na toto místo a seznam oblíbených je tím nejlepším místem jak nastavit místa kam cestujete nejčastěji. Siri vám zde také zobrazí návrhy na místa, která můžete navštívit. K dispozici je také nová funkce Sbírky, kde si můžete uložit například restaurace, nebo místa, která byste chtěli navštívit.

Všechny vaše seznamy sbírek mohou být sdíleny, takže můžete vytvářet seznamy míst pro přátele a rodinu, a pak je s nimi sdílet.