Pokud používáte váš iPhone často, víte, jak je důležitá životnost baterie. Nic není více frustrující než práce na telefonu, který není plně nabitý nebo se velmi rychle vybíjí. Zdá se, že Apple ví o těchto problémech a aktivně pracuje na jejich řešení.



Co je tedy tajemstvím, aby baterie dlouho vydržela? Musíte dodržovat určitý režim a my si v dnešním článku ukážeme, co baterie vašeho iPhonu naopak poškozuje.

1.Čekáte, dokud procento baterie nedosáhne jedné číslice

Někteří z nás čekají, až se baterie úplně vybije – ale tento zvyk má dopad na zdraví vaší baterie. Úplné vybití baterie může zkrátit její životnost. Namísto toho nabijte svůj iPhone pokaždé, když jej nepoužíváte.

2. Váš iPhone vystavujete extrémním teplotám

Nejnovější lithium-iontové baterie společnosti Apple se nabíjejí rychleji a vydrží déle než jejich předchůdci. Žádný z nich však při extrémních teplotních změnách nepracuje dobře. To je důvod, proč Apple doporučuje používat iPhone při teplotách od 0º až 35ºC pro ochranu baterie. Nenechávejte také váš iPhone v autě v letních teplotách.

3. Používáte nekvalitní nabíječku

Nabíječky certifikované společností Apple jsou nejlepší volbou. Nekupujte nabíječku z místního obchodu ve snaze ušetřit peníze. Často tyto nabíječky nenabíjí vaše zařízení správně a ani neposyktují ochranu proti přepětí. Umístěte nabíječky do vhodných míst ve vašem domě. Také zvažte investice do bezdrátové nabíječky, někteří uživatelé věří, že bezdrátové nabíječky pomáhají udržet dobrý stav baterie.

4. Nenecháváte baterii dostatečně nabitou

Podle Battery University lithium-ion baterie pracují nejlépe, když jsou nabíjeny kdykoli mezi 65 a 75 procentech. Pro většinu z nás je to obtížné díky našemu životnímu stylu, takže se snažte držet váš telefon mezi 25 až 80%.