Společnost Apple je nyní v Irsku v rámci třetího šetření o ochraně osobních údajů, tentokrát s ohledem na to, zda společnost plně splňuje požadavky GDPR, pokud jde o žádost o přístup k datům od zákazníka.



Zákon o evropském nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) ukládá společnostem širokou škálu přísných pravidel na ochranu soukromí, z nichž podle jednoho má právo zákazník vidět kopii všech údajů, které se o něm uchovávají.

Společnost Apple nabízí stránku Data a Privacy, která vám umožní vyžádat si kopii vašich dat. Jakmile vyberete kategorie, které chcete zobrazit (což může zahrnovat vše), společnost Apple má k dispozici až sedm dní, aby mohla dát data k dispozici ke stažení pro vaše potřeby. 

Reuters uvádí, že irský komisař pro ochranu údajů (DPC) vyšetřuje, zda Apple tento požadavek plně splňuje. Žádné další podrobnosti nejsou uvedeny, ale tyto vyšetřování často následují stížnost spotřebitele, pravděpodobně od někoho, kdo požádal o kopii svých údajů a nebyl spokojen s tím, že obsahuje všechny informace, které Apple drží.