Společnost Apple dnes zveřejnila svou nejnovější zprávu, v níž podrobně popisuje požadavky, které obdržela od vlád týkající se dat zákazníků. Zpráva také obsahuje informace o žádostech, které společnost Apple obdržela, aby odstranila aplikace z App Store.



Jak podrobně popsal TechCrunch, Apple ve zprávě uvádí, že obdržel 80 žádostí z 11 zemí, aby odstranil 634 aplikací z App Store. Jednalo se o žádosti, kdy vlády žádaly o odstranění aplikací pouze ve své zemi. Většina žádostí vznesla Čína a požádala Apple, aby odstranil 517 aplikací z čínského App Store kvůli porušování zákonů o hazardních hrách a pornografii. Vietnam a Rakousko také podaly žádosti o odstranění aplikací, které porušily zákony o hazardních hrách. Apple říká, že v budoucí zprávě bude informovat o odvoláních obdržených v reakci na požadavky na odstranění aplikací.

Apple ve zprávě dále uvádí, že obdržel 29 183 žádostí o data ze 213 737 zařízení po celém světě. Apple poskytl údaje v 22 691 z těchto případů. Nejvíce žádostí podalo Německo – 12 343 žádostí. USA podalo 4 680 žádostí. V mnoha případech, konkrétně ve Spojených státech, Apple  poskytl data, aby pomohl s vyšetřováním odcizených zařízení. Co se týče údajů o účtu, jako jsou iCloud informace, Apple říká, že obdržel 4 875 žádostí a poskytl údaje v 82 procentech.