Analytik Ming-Chi Kuo věří, že budoucí MacBooky již nebudou mít Butterfly klávesnici. Ve zprávě, kterou získal MacRumors, Kuo říká, že Apple bude místo toho používat nový design klávesnice, který by měl poskytovat lepší životnost kláves.



Nová nůžková klávesnice by mohla zlepšit trvanlivost tím, že bude obsahovat skleněná vlákna, která by měla posílit strukturu kláves. Nová klávesnice by měla být součástí nového MacBooku Air, který by měl být vydán koncem roku. Ačkoliv je Butterfly klávesnice tenčí než nová nůžková klávesnice, domníváme se, že většina uživatelů nerozezná rozdíl. Nová nůžková klávesnice by navíc mohla nabídnout lepší uživatelský komfort; proto předpovídáme, že Butterfly klávesnice nakonec z MacBooků úplně zmizí. Butterfly klávesnice není moc oblíbená a je brána jako jedno z nejhorších rozhodnutí společnosti kvůli problému s lepícími klávesami.

Po letech stížností zákazníků a několika soudních sporů Apple zahájil celosvětový program opravy a nabízí výměnu klávesnic zdarma. Kuo říká, že nová klávesnice bude vyráběna pouze společností Sunrex, ne Wistron, který v současné době vyrábí Butterfly klávesnice pro Apple. Kuo očekává, že v roce 2020 začne masová výroba nové klávesnice a učiní z tchaj-wanské firmy nejdůležitějšího dodavatele Apple.