Apple se stal první technologickou společností, která zaujala první místo v ročním průzkumu využití sluneční energie v podnikání. Předběhl i společnosti jako je Amazon nebo Target.



Apple je tak společnost s největším objemem sluneční energie v USA, podle nové zprávy od Solar Energy Industries Association (SEIA). Organizace mapuje využití solární energie za posledních sedm let a tvrdí, že nikdy předtím nebyla technologická firma na prvním místě.

„Apple zaujal nejlepší místo s instalovanou solární energií 393 megawattů,“ uvedla SEIA ve své zprávě Solar Means Business. Na druhém místě je Amazon 329,8MW a společnost třetí Target má 242,4 MW.

„Špičkové společnosti stále více investují do čisté a spolehlivé solární energie, protože to má ekonomický smysl,“ uvedl ve svém prohlášení prezident a generální ředitel SEIA Abigail Ross Hopper. „Firemní investice do solárních technologií budou ještě významnější, protože podniky využívají sluneční energii k boji proti změně klimatu, vytváření pracovních míst a podpoře místních ekonomik.“ dodal.

Zdroj: appleinsider.com