Společnost Apple vydala nové AirPods na začátku tohoto roku se zbrusu novým čipem H1, který se poté také objevil v Powerbeats Pro. Čip společnosti Apple H1 poskytuje rychlejší přepínání zařízení a nižší latenci.



Beats v současné době používá starší čip W1 ve sluchátkách Solo a Studio. Oba modely jsou hlavními kandidáty na vydání aktualizace s čipem H1 společnosti Apple a potenciálně ještě většími změnami. Co bychom mohli očekávat od nových sluchátek? Takhle čip popisuje sama společnosti Apple: „Díky novému čipu Apple H1 poskytují AirPods rychlejší a stabilnější bezdrátové připojení k vašim zařízením – až 2x rychlejší při přepínání mezi aktivními zařízeními a 1,5krát rychlejší dobu připojení pro telefonní hovory. Čip H1 také řídí hlasový přístup Siri a poskytuje až o 30 procent nižší herní latenci. Takže ať už hrajete hry, posloucháte hudbu nebo si užíváte podcasty, uslyšíte kvalitnější zvuk.“

AirPods a Powerbeats Pro druhé generace používají nový čip H1, ale Beats Solo a Beats Studio stále používají starší čip W1. Je nepravděpodobné, že by Apple vydal hned dvě nová sluchátka, takže které by měl vydat dříve? Beats Solo 3 Wireless byly vydány na podzim 2016 rok před Beats Studio 3 Wireless. To naznačuje, že „Beats Solo Pro“ by mohly být vydány první, protože jsou starší.

Co bychom měli očekávat od Beats Solo Pro nebo Beats Studio Pro? Mohly by nabídnout mnohem víc než jen upgrade čipu z W1 na H1. Apple zatím neoznámil žádné novinky od sluchátek Powerbeats Pro, ale je jen otázkou času, než společnost modernizuje svou řadu sluchátek Beats.