iPad Air byl aktualizován v březnu jako vylepšená verze předchozího 10,5palcového iPadu Pro. Nabízí značné množství skvělých funkcí za skvělou cenu, ale jak se vyrovná konkurenčním zařízením?



V nejnovějším videu, kameraman Dan porovnal iPad s tabletem Surface Go a rozhodl se zaměřit na používání těchto dvou zařízení jako náhradu za notebook. iPad Air stojí od 499 dolarů, zatímco Surface Go stojí od 399. Dan ve svém videu sdílí své dojmy o designu a funkcích každého z nich, včetně důležitých příslušenství, jako jsou klávesnice a stylusy. Surface Go má relativně plnohodnotný operační systém Windows 10 a funguje skvěle pro základní úkoly, jako jsou e-maily, prohlížení webových stránek a psaní dokumentů, ale při pokusech o multitasking to nefunguje hladce.

iPad Air nemá operační systém třídy desktop, alespoň prozatím, ale obecně to funguje velmi dobře, když potřebujete multitasking, přepínání mezi Safari, zprávami, poznámkami, poštou, iWorkem a dalšími funkcemi. Žádné problémy s výkonem. A s iPadOS 13, který bude letos vydán, bude iPad ještě silnější. Srovnání těchto dvou zařízení není jednoduché, vzhledem k tomu, že jsou velmi rozdílné a případ použití každého je jiný. Celkově iPad Air nabídl příjemnější uživatelský zážitek, i když to není úplně náhrada za notebook. Ale ani Surface Go úplně nezaostával, záleží potom na tom, jakému systému dáváte přednost a k čemu ho chcete použít.