Je dobře známo, že kvalita videa je z mobilních zařízení u iPhonu nejlepší přičemž v každém novém zařízení je kvalita ještě lepší. Dnes se podíváme na objekt Anamorphic od společnosti Sandmarc pro iPhone XS, XS Max a iPhone XR.



Ten můžete použít pro dosažení filmového vzhledu. Objektivy pro iPhone od třetí strany existovaly dlouho předtím, než Apple přidal do fotoaparátu druhou kameru. Zatímco kvalita objektivů tehdy byla v nejlepším případě průměrná, společnost jako Sandmarc posunula objektivy na další úroveň, zejména s Anamorphic pro iPhone.

Anamorphic v podstatě poskytuje skutečný širokoúhlý vzhled a zároveň nabízí světelné efekty a mírně odlišný bokeh vzhled, rozmazání zaostřených položek.

Objektivy Anamorphic jsou často používány v hollywoodských filmech, používá je například Wes Anderson nebo JJ Abrams.

Balení obsahuje objektiv, opravdu pěkné měkké pouzdro na telefon, klip na objektiv a malé pouzdro, který chrání objektiv, když jej používáte. Instalace objektivu je trochu složitější, protože může mírně zkreslit obraz, ale jakmile ho správně nainstalujete, bude pracovat dobře.

Chcete-li začít natáčet videa, nemůžete použít pouze běžnou aplikaci Fotoaparát. Budete muset stáhnout aplikaci, jako je Filmic Pro, kde můžete upravit a vyladit některá nastavení.

Níže jsou uvedeny dva snímky pro srovnání. Jeden pořízený s objektivem Anamorphic a jeden bez.

Objektiv Sandmarc Anamorphic pro iPhone je možné zakoupit přímo u firmy Sandmark za 159,99 dolarů.