Apple v roce 1976 vydal svůj první počítač, Apple I. Během cca deseti měsíců, vydal asi 200 počítačů a prodal asi 175 z nich. Apple I. je cenný sběratelský předmět který se v posledních letech v aukci prodal za až 905 000 dolarů.



Jakožto důkaz o tom, jak vzácný je Apple I, se odhaduje, že extrémně vzácný manuál k tomuto počítači se vydraží v aukci za 10 000 dolarů, přičemž poslední nabídka činí 9 422 dolarů. Dražba probíhá na internetových stránkách RR Auctions v Bostonu. Manuál obsahuje originální logo Apple na přední straně a vysvětluje, jak nastavit a používat Apple I a obsahuje rozkládací schéma systému. „Velmi málo z původních návodů se zachovalo, je jich snad 65,“ řekl Bobby Livingston, výkonný viceprezident společnosti RR Auction.

Dodal, že to činí manuál cenným sběratelským kusem jedné z nejúspěšnějších společností na světě. Manuál je ve velmi dobrém stavu, s malou trhlinou v horní straně. Snad nejzajímavější ze všeho je zpráva majitele potenciálním zájemcům: „Opravdu velmi nerad ho prodávám, nejsem chamtivý člověk, ale užil jsem si manuál už téměř dvě desetiletí, můj čas s tímto krásným artefaktem dosáhl svého konce a nyní je čas ho předat dále.“ Aukce je otevřena do 10. července, 19:00. východního času.