Analytik Ming Chi Kuo se ve většině odhadů neplete, původeně uvedl, že dva ze tří nových iPhonů, které příjdou v roce 2020, budou podporovat 5G, ale nyní věří, že Apple nabídne 5G ve všech modelech, aby lépe konkurovaly levnějším smartphonům s Androidem podporující 5G.



Všechny tři modely iPhonů budou podporovat spektrum mmWave i sub-6GHz, aby splňovaly požadavky amerického trhu, ale není jasné, zda Apple uvede na trh 5G iPhone, který podporuje pouze sub-6GHz, což by umožnilo snížit cenu. Kuo říká, že Apple možná nemá dostatek vývojových zdrojů pro takový projekt.

Pro ty, kteří nejsou obeznámeni s 5G sítěmi, existují ve skutečnosti dva různé druhy 5G. Technologie mmWave je super rychlý 5G, o kterém se nejčastěji mluví, ale ne všechny 5G sítě budou používat technologii mmWave ve všech oblastech, protože je nejvhodnější pro hustší městské oblasti.

Ve venkovských a příměstských oblastech bude technologie 5G na středních a nízkých pásmech, nazývaná sub-6GHz 5G. Je to stále rychlejší než 4G, ale ne tak rychlé jako mmWave. Když se 5G dokončí, budou existovat některé oblasti s technologií mmWave, kde rychlosti přenosu dat budou bleskové, spojené s dalšími rozsáhlejšími oblastmi, které jsou blíže rychlosti 4G LTE.

Postupem času by se také měly rychlejší rychlosti nízkého a středního pásma 5G snížit, ale při spuštění nebudou tak rychlé jako mmWave, což je nejčastěji v centru pozornosti.

Společnost Apple plánuje používat modemové čipy od společnosti Qualcomm v sestavě iPhone 5G pro iPhony 2020, a to navzdory nedávné akvizici čipové modemové společností Intel. Apple pracuje na svých vlastních modemech čipů, ale tato technologie bude připravena až od roku 2021.

Spolu s technologií 5G by telefony iPhone v roce 2020 mohly být k dispozici v nových velikostech. V předchozí poznámce Kuo uvedl, že Apple ukáže trhu 5,4″ a 6,7″ špičkové iPhony s OLED displeji spolu s 6,1″ modelem s OLED displejem.