Apple plánuje spuštění 5G pro iPhony v roce 2020, ale operátoři ve Spojených státech a další výrobci smartphonů, jako je Samsung již testují 5G, což nabízí rychlost stahování mnohem rychleji než 4G.



Při testování s telefonem s Androidem se u 5G dokázalo dosáhnout rychlosti stahování téměř 2 Gb / s, což je neuvěřitelné ve srovnání s 4G LTE rychlostí. Rychlost téměř 2 Gb / s byla nejrychlejší rychlost, jakou jsme viděli, ale protože 5G je stále nové a rozvíjející se, došlo k nekonzistentním výsledkům od různých výrobců.

Některé testy dokonce dopadly tak, že 5G rychlost mohla být pod 100 Mb / s, a opakovaný test následně dosáhl téměř 1 Gb / s. K takovému výsledku došel například operátor Verizon, který používá mmWave 5G, tedy velmi rychlý modem, ale může být ovlivněn okolními budovami, stromy, okny, někdy dokonce i přímým slunečním světlem.

Apple má použít 5G u iPhonů v roce 2020 a v té době už můžeme očekávat plně bezchybnou technologii, pro super rychlé streamování, stahování filmů, her a okamžitého načítání stránek.