Americký úřad pro patenty a ochranné známky dnes udělil společnosti Apple několik patentů na inteligentní pásky pro Apple Watch s funkcemi, jako je biometrická autentizace, samo zpřísnění a indikátor průběhu LED, jak poznamenal Patently Apple



Pásek má čidlo na detekci textury kůže, kromě toho bude mít čislo pro lidskou teplotu. Tato funkce by eliminovala potřebu zadání přístupového kódu do Apple Watch nebo spárovaného iPhonu pro odemknutí hodinek. Druhý patent popisuje samostatné utahování Apple Watch pásku. Pokud uživatel například běhá nebo cvičí, mohl by se pásek automaticky napnout, aby se zajistilo, že při cvičení bude dobře přiléhat na zápěstí. Po dokončení fyzické aktivity by se pásek automaticky uvolnil. Uživatelé Apple Watch by byli schopni nastavit místa, kdy se pásek automaticky přitáhne, například tělocvična. 

V jiných příkladech by se pásek mohl automaticky přitáhnout, aby uživatele informovalo o nadcházející zatáčce při chůzi, řízení nebo plavání; pomoci nositele spočítat opakování při vzpírání; nebo oznámí uživateli, že během běhu dosáhli určitých vzdálenostních intervalů, jako je každá míle.

Samohybné pásmo by mohlo být také součástí dvoufaktorového autentizačního systému na Apple Watch , jak je popsáno v patentu:

„Například, pokud si uživatel přeje získat přístup k finančním údajům na bankovní stránce, může bankovní stránka vyžadovat jak prověření uživatele, tak ověření řady vzorů zpřísnění a uvolnění zaslaných na nositelné elektronické zařízení dříve ověřené bankou.

V jednom příkladu může být vzorem série pěti stlačení zápěstí uživatele (např. Postupně utáhnout a uvolnit). Uživatel může poté zadat „5“, aby získal přístup na bankovní stránku.“

Třetí patent popisuje Apple Watch kapela s LED indikátorem, který by vizualizaci průběh činnosti nebo úkolu, jako je dokončení chůze, stání, a cvičících cyklů. Indikátor může také sloužit jako snadný způsob, jak zkontrolovat zbývající výdrž baterie Apple Watch na první pohled. 

Apple pořádá příští úterý představování novinek v divadle Steve Jobs, kde se očekává, že představí nové modely iPhone a Apple Watch. Zatímco se očekává sezónní aktualizace pásků, o inteligentních páscích se nevyskytly žádné úniky a informace. 

Mějte na paměti, že Apple získává každý týden desítky patentů a mnoho vynálezů neuvidí denní světlo. Patenty jsou také velmi podrobné a zahrnují mnoho možných nápadů, dokonce i těch, které by Apple pravděpodobně neměl v plánu.