Apple vydal 9. beta verzi macOS Catalina a první beta verzi watchOS 6.1 pro vývojáře. My si v dnešním článku ukážeme, co vše je nové a jak můžete tyto beta verze nainstalovat na vaše zařízení.



macOS Catalina obsahuje spoustu nových skvělých funkcí. Například rozděluje aplikaci iTunes na tři samostatné aplikace Hudba, Podcasty a TV. S novou funkcí Sidecar můžete změnit váš iPad na druhý displej Macu pouhým kliknutím na tlačítko. Apple Watch lze použít ke schvalování bezpečnostních výzev k zadání hesel a dalších informací. A spoustu dalších funkcí. Devátá beta verze se zaměřuje pravděpodobně na opravy chyb a vylepšení stability. Nezapomeňte, že 32bitové aplikace již nefungují v systému macOS Catalina, což je třeba si uvědomit před instalací beta verze. Zatím není jasné, jaké novinky obsahuje watchOS 6.1, ale budeme vás informovat, až to zjistíme.

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

macOS Catalina:

  • Předvolby systému > Aktualizace softwaru
Zdroj: macrumors.com