Společnost Apple dnes oznámila, že její nový Mac Pro se bude vyrábět v Texasu ve stejném závodě v Austinu, kde se od roku 2013 vyrábí současná generace Mac Pro. Jeho výroba by měla začít již brzy.



Apple říká, že nový Mac Pro bude obsahovat komponenty navržené, vyvinuté a vyrobené více než deseti amerických společností pro distribuci americkým zákazníkům. Dodavatelé budou z osmi států, včetně Arizony, Maine, Nového Mexika, New Yorku, Oregonu, Pensylvánie, Texasu a Vermontu. Počet amerických komponentů v novém počítači Mac Pro je 2,5krát větší než v případě současné generace. Tim Cook uvedl: „Mac Pro je nejsilnějším počítačem Apple všech dob a jsme hrdí na to, že jej můžeme vyrábět v Austinu.“

„Děkujeme správě za podporu, která tuto příležitost umožňuje. Pevně ​​věříme v sílu amerických inovací. Proto je každý produkt společnosti Apple navržen a zkonstruován v USA a skládá se z částí ze 36 států, kde pracuje 450 000 lidí.“ Apple uvádí, že je na dobré cestě splnit svůj závazek investovat 350 miliard dolarů do americké ekonomiky do roku 2023. Dále uvedl, že minulý rok utratil přes 60 miliard dolarů u více než 9 000 místních dodavatelů.