Zoom, oblíbená aplikace pro videokonference, kterou mnoho lidí v současné době používá k tomu, aby zůstalo v kontaktu s kolegy při práci z domova, posílala data na Facebook, aniž by o tom informovala uživatele.



Společnost nyní aktualizovala aplikaci Zoom, aby odstranila sadu SDK, která odesílá data na Facebook, podle Motherboard. Zoom poskytoval Facebooku data, mezi které patřilo to, když uživatel aplikaci otevřel, plus jejich časové pásmo, město a podrobnosti o zařízení. Zásady ochrany soukromí společnosti Zoom neuváděly, že data jsou sdílena s Facebookem. V prohlášení mluvčí společnosti Zoom uvedl, že nevěděl, že jsou tato data shromážděna.

„Zoom bere soukromí svých uživatelů velmi vážně. Původně jsme implementovali funkci„ Přihlásit se přes Facebook“ pomocí sady Facebook SDK, abychom našim uživatelům poskytli další pohodlný způsob přístupu k naší platformě. Nedávno jsme však byli upozorněni, že Facebook shromažďoval spoustu dat. Data však neobsahovala žádné osobní informace o uživateli, ale spíše zahrnovala data o zařízeních uživatelů, jako je typ a verze operačního systému, časové pásmo, model zařízení, velikost obrazovky, procesor a místo na disku.“ Motherboard ověřil, že aplikace již neodesílá data na Facebook, když je otevřena.