Apple získal dočasný omezující příkaz proti muži obviněnému z pronásledování Tima Cooka doma a zanechal „rušivou“ hlasovou schránku a označil ho na nevhodných fotografiích na Twitteru…



Podle zprávy CNET.

Kalifornský soud udělil společnosti Apple dočasný omezující příkaz proti Rakesh Sharmovi, který se nazývá „Rocky“. Bylo mu nařízeno, aby zůstal mimo Cookovu rezidenci v Silicon Valley a také tři bezpečnostní ochránce generálního ředitele. Trvání je do 3. března, kdy je naplánováno slyšení.

Podle soudního dokumentu specialista na bezpečnost společnosti Apple William Burns uvedl, že Sharmaovo obtěžování začalo 25. září 2019, kdy zanechal „rušivou“ hlasovou schránku na telefonu výkonné společnosti Apple. Sharma údajně o týden později zavolal další znepokojující hovor. Poté se chování Sharmy „eskalovalo“, řekl Burns, aby se pokusil „pronásledovat generálního ředitele společnosti Apple fyzickým překročením osobního vlastnictví generálního ředitele“ při dvou různých příležitostech.

Odkaz na Cookovy „tři ochránce“ je překvapivý. Vzhledem k nepřetržité ochraně před třemi 8 hodinovými směnami to znamená, že má v každém okamžiku pouze jednoho strážce. Ačkoliv bude další bezpečnost bezpochyby použita při veřejných vystoupeních, jako jsou návštěvy obchodů, stále se zdá být pro tak známou osobu velmi základní úrovní každodenní ochrany.

Přes jeho roli jako hlavní veřejné tváře Apple, Cook udržuje nízký profil, pokud jde o jeho soukromý život. Přestože se rozhodl zveřejnit svou sexuální orientaci, uvedl, že se rozhodl až poté, co si uvědomil, jak moc by to mohlo pomoci těm, kteří by mohli bojovat se svou vlastní identitou.

Nepovažuji se za aktivisty, ale uvědomuji si, jak moc jsem těžil z oběti ostatních. Takže pokud uslyšíme, že generální ředitel společnosti Apple je gay, může to někomu pomoci se vyrovnat se s tím, kdo je, nebo přinést útěchu komukoli, kdo se cítí sám, nebo inspirovat lidi, aby trvali na jejich rovnosti, pak stojí za to kompromis s mým vlastním soukromí.