Apple odložil březnovou událost, kde měl představit levnější iPhone a iPad Pro s trojitým objektivem, podle zdroje, který hovořil s Cult of Mac. V únoru se říkalo, že Apple uspořádá Keynote 31. března, ale Apple tuto událost nikdy oficiálně neoznámil.



Není divu, že byla zrušena, pokud byla skutečně naplánována na tento čas. Včera okres Santa Clara, kde se Keynote koná, zakázal akce, kde je 1 000 a více lidí. Zákaz trvá od 11. března do 1. dubna, takže by Apple nemohl pořádat Keynote v březnu, i kdyby chtěl. Zatímco tato skutečnost byla podle všeho hlavním faktorem při rozhodování o odložení události, zdroj také tvrdí, že došlo ke zpoždění při výrobě dvou hlavních produktů, což také vedlo Apple k odvolání této události.

I přesto by se Apple mohl rozhodnout představit nové produkty prostřednictvím tiskové zprávy, i když výše uvedené možné problémy s výrobou by mohly i tento způsob zpozdit. Konference WWDC, která se obvykle koná v červnu, je také ohrožena. Této události se obvykle zúčastní asi 5 000 vývojářů, kteří se sejdou v McEnery Convention Center v San Jose v Kalifornii. Zákaz momentálně netrvá až do června, ale Apple se může rozhodnout zrušit konferenci z bezpečnostních důvodů a nikdo nevíme, jak bude situace pokračovat.