Apple pracuje na AR brýlích, které by mohly být vydány do roku 2022, podle průmyslových zdrojů citovaných společností DigiTimes. Úplná zpráva ještě není k dispozici, ale i z náhledu můžeme vyčíst několik informací.



Tchajwanští dodavatelé se nyní zabývají vývojem optických komponentů pro AR brýle společnosti Apple, která mohou být podle průmyslových zdrojů komerčně k dispozici do roku 2022. Toto navazuje na zprávu z The Information v listopadu, která tvrdila, že Apple pracuje na dvou produktech, včetně AR/VR headsetu (vydání v roce 2022) a AR brýlí (vydání v roce 2023). Tyto plány byly potvrzeny Markem Gurmanem z Bloomberg.

Očekává se, že headset bude mít displej s vysokým rozlišením, který umožní uživatelům vidět ostatní lidi stojící před virtuálními objekty a za nimi. Apple plánuje oslovit vývojáře třetích stran již v roce 2021, aby je povzbudil k vytváření aplikací pro headset. AR brýle jsou navrženy tak, aby se mohly nosit celý den. Podle dostupných zpráv některé prototypy vypadaly jako sluneční brýle se silnými rámy, ve kterých je umístěna baterie a čipy, ale konečný design se mohl změnit. Mark Gurman z Bloombergu řekl, že brýle budou lehké.