Společnost Apple dnes představila nový iPad Pro s rychlejším čipem A12Z Bionic a novou klávesnici Magic Keyboard s vestavěným trackpadem. Apple uvádí, že nový iPad je rychlejší a výkonnější než většina notebooků PC s Windows.



iPad Pro má nový kamerový systém, který je vybaven 12MP širokoúhlou kamerou a 10MP ultra širokoúhlou kamerou, která lze dvakrát oddálit a zachytit širší zorné pole. Nový čip A12Z Bionic v zařízení podporuje osmijádrový grafický procesor, vylepšenou tepelnou architekturu a vyladěné regulátory výkonu. Apple řekl, že profesionálové pracující na iPadu Pro mohou nyní upravovat 4K videa a navrhovat 3D modely. Nový iPad má výdrž baterie 10 hodin, rychlejší Wi-Fi a LTE, která je o 60 procent rychlejší než předchozí generace. iPad Pro je stále k dispozici ve velikostech 11palců a 12,9palců, s displejem Liquid Retina od okraje k okraji a technologií ProMotion. Nyní obsahuje také pět mikrofonů studiové kvality a čtyři reproduktory, které se přizpůsobí jakékoli orientaci.

Nová klávesnice se k iPadu Pro připojuje magneticky, navíc dobře funguje jak na klíně, tak na stole. Klávesnice Magic Keyboard má panty pro plynulé nastavení úhlu pohledu až do 130 stupňů, včetně klávesnice v plné velikosti s podsvícenými klávesami a nůžkovým mechanismem. Klávesnice má také USB-C port pro nabíjení a obsahuje trackpad. Díky tomu budou moci uživatelé snadno procházet webovými stránkami v prohlížeči Safari, knihovnami fotografií v aplikaci Fotky, přesně upravovat text v Poznámkách a další. Většina aplikací třetích stran bude s trackpadem fungovat také, aniž by byla nutná aktualizace. Nový iPad Pro lze přeobjednat na webové stránce Apple.com. 11palcový iPad zakoupíte za cenu od 22 990 Kč, 12,9palcový iPad zakoupíte od 28 990 Kč.