Podle poslední vývojářské verze iOS 13.4 beta 3 to vypadá, že Apple podobně jako mají počítač Mac k dispozici na obnovu macOS, se brzy dočkáme i u systému iOS, iPadOS a WatchOS.



Výhody potenciální funkce zotavení OS pro iOS jsou mnohostranné. Nejviditelnější výhodou je, že umožní uživatelům bez přístupu k počítači Mac nebo PC bezdrátově obnovit jejich zařízení na nejnovější verzi systému iOS.

Řekněme například, že jste se setkali s problémem s vaším iPhonu, který měl za následek to, že nemohl načíst iOS nebo uvízl v načítající se smyčce. V současné době by neexistoval způsob, jak obnovit zařízení, aniž by bylo zařízení přímo připojeno k počítači Mac nebo PC pomocí Lightning kabelu, a provést obnovu manuálním směřováním na soubor firmwaru IPSW nebo stažením nejnovější verze systému iOS ze serverů Apple.

Díky funkci obnovení by uživatelé mohli používat kombinaci tlačítek, když se jejich zařízení zavede do režimu „obnovení OS“, podobně jako to děláme v systému macOS.

V systému macOS mohou uživatelé načíst obnovení tak, že během počátečního spouštěcího procesu podržíte Command + Option + R. Recovery se poté připojí k dostupné kabelové nebo Wi-Fi síti a stáhne potřebný software pro načtení obslužných programů pro macOS. Mezi tyto nástroje patří mimo jiné přístup k Terminálu, Disk Utility a instalátoru macOS.

S OS Recovery na iOS si představuji, že dostupné možnosti by byly výrazně omezenější. Hlavní funkce – schopnost obnovit iOS bez nutnosti připojení k počítači – by však byla k dispozici.

Taková nová funkce by byla vítána pro iPhone, ale mohla by usnadnit život uživatelům Apple Watch a uživatelům HomePod. Protože žádné z těchto zařízení nemá I / O orientované na uživatele, když se zařízení, jako je Apple Watch, setká s problémy s aktualizací softwaru, budete pravděpodobně muset vzít Apple, poslat na opravu (případně reklamaci).