Díky tomu, že jsou školy zavřené v mnoha zemích kvůli současné pandemii koronaviru přecházejí učitelé i rodiče na vzdělávání studentů z domova. Za tímto účelem společnost Apple vydala novou řadu videí.



Tato videa mají školám a pedagogům pomoci používat funkce zařízení Apple, jako je iPad, s učením z domova. V současné době jsou k dispozici dvě videa:

PŘÍPRAVA NA DÁLKOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ
„Toto video pomůže pedagogům naučit se, jak začít učení s iPadem. Prozkoumáme způsoby přístupu ke školním zdrojům a najdeme aplikace, které vám pomohou s učením z domova.“ Ve videu uvidíte také několik tipů, jako použití vestavěných funkcí iPadu, jako skenování dokumentů používání anotace k podpisu učitelů a další.

VYTVOŘENÍ A SDÍLENÍ PREZENTACÍ
„Prezentace informací přesvědčivým způsobem je ještě důležitější, pokud nejste schopni se svými studenty setkat tváří v tvář. V tomto videu vám ukážeme, jak pomocí vestavěných funkcí iPadu vytvářet instruktážní videa a sdílet je se svými kolegy a studenty. Pomocí Keynote nebo jakéhokoli prezentačního nástroje se naučíte, jak nahrávat obsah a vytvářet ukázky na iPadu a další.“

Pedagogové se mohou účastnit i 30minutových virtuálních konferencí vedených odborníky na profesionální vzdělávání.