Classicbot, známý pro svou řadu plyšových hraček a figurek inspirovaných společností Apple, jako je iBot G3, dnes představil svou nejnovější figurku, iBoy, která byla navržena jako pocta iPodu Apple Classic z roku 2001.



K dispozici je na předobjednávku Kickstarteru, iBoy, vytvořený designérem Philipem Leeem, je kříženec mezi robotem a iPodem s funkčním otočným klikovým kolem, na zadní straně zrcadlový chromový povrch, anténa vytvořená z EarPods jako magnetická zbraň.

Uvnitř nejsou žádné elektronické součásti, protože iBoy je určen k zobrazení, ale vypadá to jako funkční MP3 přehrávač. Po odtažení magnetických končetin a EarPodů lze převést z režimu robota na režim přehrávače MP3, který se více podobá iPodu.

Zatímco zadní část iBoye má vzdadu chromovaný povrch, tělo je vyrobeno z lesklého bílého ABS plastu podobného iPodu, detaily hedvábného stínění doplněné porty, klikatelnými knoflíky a výše uvedeným klikovým kolečkem, které se ve skutečnosti otáčí.

Přestože se často vyhýbáme sdílení projektů Kickstarteru kvůli problémům s výrobou a často zpožděnými daty vydání, Philip Lee Classicbot má zavedenou výkladní skříň a zkušenosti s výrobou mnoha dalších podobných hraček.

Očekává se, že první iBoys budou vydány v listopadu 2020, a první zákazníci předobjednávky na Kickstarter si mohou vybrat jeden za 229 HK, což je asi 30 USD v americké měně. iBoys přijde s řadou limitovaných edic mini plakátů představujících iBoy v různých pozicích a prostředích.