Společnost iFixit dnes sdílela výsledky teardownu nového MacBooku Air, který Apple představil minulý týden. Na to, jak to dopadlo a co tento teardown odhalil se podíváme v dnešním článku.



Hlavní novinkou je nůžková klávesnice, která nahrazuje problematickou motýlí klávesnici. Nůžková přepínací klávesnice byla poprvé představena v 16palcovém MacBooku Pro, ale Apple ji plánuje rozšířit také na další modely. Nová klávesnice přidává do zařízení pouze 0,5 mm navíc, přičemž ‌MacBook Air‌ nyní měří v nejsilnějším bodě 0,63 palce. Nový MacBook Air‌ je také o něco těžší. Spolu s klávesnicí našel iFixit větší chladič nad procesorem a novou konfiguraci kabelů mezi logickou deskou a trackpadem, která usnadňuje provádění oprav trackpadu a baterie.

Tam, kde byly v minulém modelu kabely trackpadu zachyceny pod logickou deskou, nyní mohou být kdykoli odpojeny – to znamená, že trackpad lze odstranit, jakmile se uvolní zadní kryt. A protože baterie je umístěna na stejných kabelech, tato nová konfigurace také výrazně urychluje její vyjmutí. Číslo modelu baterie a specifikace se nezměnily a společnost Apple používá k uchycení reproduktorů na novém modelu jak lepidlo, ​​tak i šrouby. SSD disk a RAM jsou nadále pájeny na místě a nelze je upgradovat. ‌MacBook Air‌ celkově dosáhl skóre opravitelnosti čtyři z deseti. Přestože je nyní klávesnice spolehlivější, stále je integrována do horního pouzdra a vyžaduje servis.