Společnost Apple tento týden vydala nový iPad Pro a MacBook Air. V dnešním článku se na ně podíváme trochu blíže. Podíváme se na to, co každé zařízení nabízí a jaké změny obsahuje v porovnání s dřívějšími modely.



Nový iPad Pro podporuje standard Wi-Fi 6, tzv. 802.11ax, který poskytuje vyšší rychlost, větší kapacitu sítě, nižší latenci a vylepšení připojení v oblastech s několika zařízeními Wi-Fi. Nový MacBook Air stále podporuje standard Wi-Fi 5, tzv. 802.11ac, a také má nadále kameru s rozlišením 720p. Steve Moser objevil v GM verzi iPadOS 13.4 kód, který naznačuje, že uživatelé budou moci zobrazit životnost baterií myši nebo trackpadu přímo na iPadu v zobrazení dnes. Apple oznámil, že iPadOS 13.4 bude obsahovat podporu trackpadu. Jak poznamenal Parker Ortolani na Twitteru, jedna malá změna spočívá v tom, že logo Apple na pouzdru pro iPad Pro je nyní umístěno vodorovně.

Nový iPad Pro má v základní konfiguraci 128 GB úložiště. Apple říká, že nový skener LiDAR vylepšuje aplikaci Měření, zrychluje a usnadňuje automatický výpočet výšky, zatímco užitečné vertikální a okrajové vodítka se automaticky objeví, aby uživatelům umožnily rychleji a přesněji měřit objekty. Aplikace také získává zobrazení Pravítka pro podrobnější měření. Nový MacBook Air podporuje 6K externí displeje, včetně Pro Display XDR.