Čína má nejhorší měsíc ukončen a pomalu začíná opět rozjíždět důsledku narušení dodavatelských řetězců souvisejících s koronavirem. Foxconn snížil výhled příjmů do roku 2020 poté, co byly v čínských závodech vynuceny přísné karantény na období v únoru, aby se zabránilo vypuknutí koronaviru. Největší měsíční pokles tržeb výrobce utrpěl kvůli omezovacím opatřením asi za sedm let.



Výrobce dříve tvrdil, že virové ohnisko mělo „docela malý dopad“ na výrobu ‌‌iPhonů, což naznačuje, že jeho továrny v jiných zemích, jako je Vietnam, Indie a Mexiko, dokázaly tuto mezeru zaplnit.

Čínská epidemie koronaviru dosáhla svého vrcholu, uvedla ve čtvrtek nejvyšší komise pro zdraví. V provincii Hubei zaznamenalo pouze osm nových infekcí, kdy epicentrum ohniska poprvé zaznamenalo denní počet méně než 10. Po zpomalení šíření viru se v Číně znovu otevřelo více podniků, protože úřady usnadňují přísná opatření k omezení.

Avšak pro společnost se sídlem v Tchaj-wanu, která je hlavním výrobcem zařízení iPhone společnosti Apple, byly problémy s výrobou nahrazeny americkými prodejními koncerny.

Zakladatel společnosti Foxconn také vyjádřil obavy ohledně dodavatelského řetězce elektroniky v Japonsku a Jižní Koreji, které se potýkají s vlastním závažným ohniskem choroby COVID-19. Gou také citoval rostoucí ceny RAM čipů a problémy s dodávkami zobrazovacích panelů, ale nezpracoval.

V Číně minulý měsíc Apple prodal méně než 500 000 iPhonů uprostřed probíhajících omezení v cestování a dopravě – 60% pokles prodeje iPhonů ve srovnání s únorem 2019.

Apple v polovině února oznámila, že její finanční poradenství za březnový kvartál nedosáhne kvůli COVID-19 ohniska. Během lednového výdělkového hovoru společnost Apple uvedla, že v březnovém čtvrtletí očekává tržby 63 až 67 miliard dolarů, ale to již není cílem, kterého se společnost bude moci podařit splnit.

Apple citoval nižší poptávku zákazníků v Číně a omezil dodávky ‌‌‌iPhone‌‌‌ po celém světě jako faktory vedoucí k nižším než očekávaným příjmům.