Společnost Apple dnes vydala první beta verze připravovaných aktualizací pro systémy iOS a iPadOS 13.4.5 a přestože se zdá, že nový software se primárně zaměřuje na opravy chyb, existuje však jedna nová funkce.



Při poslechu skladby v Apple Music klepnutím na tlačítko Sdílet a výběrem Instagramu vytvoříte příběh s názvem skladby a názvem alba a odpovídajícím animovaným pozadím.

Jakmile je píseň sdílena na Instagramu, ostatní lidé by měli mít možnost klepnout na název skladby a poslouchat ji v aplikaci „Apple Music“, ale tuto funkci jsme nedokázali uvést do provozu, pravděpodobně z důvodu, že tato funkce je stále je testován beta.

Spotify má podobnou funkci, kdy lze na Instagram v příběhu sdílet tituly písní, které zobrazují kresby alb a odpovídající pozadí, ale nehraje se žádná hudba a existuje velmi malý odkaz, na který lze kliknout, aby se píseň otevřela v Spotify, takže je možné použít funkci „Apple Music“ bude fungovat podobně.

Stejné kroky uvedené výše lze použít ke sdílení skladeb na Facebooku výběrem aplikace Facebook místo aplikace Instagram.