Společnost Apple koupil aplikaci Weather Dark Dark Sky, ohlásili dnes vývojáři Dark Sky . Dark Sky je jednou z nejpopulárnějších meteorologických aplikací v App Store, která je známá svou přesností a varováními před bouří.



Naším cílem bylo vždy poskytovat světu ty nejlepší možné informace o počasí, pomáhat co nejvíce lidem, jak můžeme zůstat v suchu a bezpečí, a to způsobem, který respektuje vaše soukromí.

Pro dosažení těchto cílů není lepší místo než u společnosti Apple. Jsme nadšeni, že máme příležitost oslovit mnohem více lidí s mnohem větším dopadem, než jsme kdy dokázali sami.

V aplikaci Dark Sky pro iOS nedojde k žádným změnám a bude i nadále k dispozici pro nákup v ‌App Store‌. Zdá se, že Apple v tuto chvíli aplikaci nezmění na bezplatnou, a její cena je stále 3,99 €.

V budoucnu by Apple mohl plánovat zabudování Dark Sky do své vlastní aplikace pro počasí, která v tuto chvíli spoléhá na data z The Weather Channel.

Funkce Dark Sky zahrnují předpovědi počasí po minutách na základě přesné polohy, předpovědi počasí po hodině na další den a týden, podrobné animace počasí a pokročilé aktualizace oznámení, které zahrnují upozornění na minutu před deštěm začíná a upozornění na vážné počasí. Aplikace také obsahuje funkci Today Widget, funkci Time Machine, takže můžete vidět počasí v minulosti nebo současnosti, a aplikaci Apple Watch.

Program Dark Sky pro operační systémy Android a Wear byl ukončen 1. července 2020. Předpověď počasí, mapy a vkládání webových stránek budou k dispozici do 1. července 2020 a samotný web zůstane k dispozici na podporu zákazníků aplikací API a iOS.

Dark Sky říká, že její API služby pro stávající zákazníky se nemění, ale nová registrace již nebudou akceptovány. API bude fungovat do konce roku 2021, ale po této době budou vývojáři muset najít jiné řešení. Konec rozhraní Dark Sky API ovlivní další populární meteorologické aplikace, jako je Carrot, která používá rozhraní Dark Sky API.