Nové modely Apple iPad Pro z roku 2020 jsou vybaveny procesorem Bionic A12Z, který je pozoruhodně podobný čipu A12X v modelech ‌iPad Pro‌ 2018, který nabízí jen malý způsobů zlepšení výkonu. A12Z však obsahuje 8jádrový GPU, zatímco A12X obsahuje 7jádrový GPU, ale nové důkazy sdílené společností NotebookCheck naznačují, že Bionic A12Z je jednoduše přejmenovaný čip A12X s aktivovaným latentním jádrem GPU.



Podle NotebookChecku místo testování TechInsights potvrdilo, že čip A12X 2018 má fyzicky 8 jader GPU a ne 7 jader GPU, která Apple zahrnuje v technických specifikacích. Jedno z jader A12X je deaktivováno.

Zdá se, že A12X a A12Z jsou na povrchu stejný fyzický čip, se stejným počtem fyzických jader CPU a GPU, což naznačuje, že A12Z není nový design. AnandTech také spekuluje, že A12Z je varianta z původního A12X.

V budoucnu společnost TechInsights plánuje provést analýzu půdorysu, aby bylo jisté, zda existují rozdíly mezi A12X a A12Z v nových modelech ‌iPad Pro‌.

NotebookCheck spekuluje, že Apple ukládá aktualizovaný návrh čipů pro budoucí modely ‌iPad Pro‌, a skutečně existují zvěsti o druhém aktualizaci ‌iPad Pro‌, která by mohla přinést mini-LED displeje a 5G připojení.