iOS 14 a watchOS 7 budou obsahovat nový dětský režim. Díky této funkci, budou moci rodiče nastavit a spravovat Apple Watch dítěte prostřednictvím svého iPhonu. Děti tedy nebudou muset pro použití Apple Watch mít iPhone.



Pokud bude tato funkce dokončena a vydána v tomto roce, Apple Watch bude pro děti mnohem lepší než kdy předtím, ale jak bude fungovat sledování aktivity? Na základě kódu iOS 14 získaného společností 9to5Mac nyní můžeme odpovědět na tuto otázku. Některé zdravotní funkce, jako je EKG, jsou věkově omezené, protože tato funkce není přesná u dětí. Apple samozřejmě přemýšlí o tom, jak bude sledování aktivity fungovat pro mladší uživatele. Když nastavíte Apple Watch pomocí nového dětského režimu budou kroužky aktivity fungovat jinak.

Momentálně můžete sledovat kroužky aktivity takto:

  • Červená pro počet kalorií spálených intenzivním pohybem jako chůze nebo běh
  • Zelená pro počet minut cvičení
  • Modrá pro počet hodin stání

Technicky vzato, červený kroužek ukazuje počet aktivních kalorií spálených za den v porovnání s nastaveným počtem. Celý tento systém nemusí dobře fungovat pro seniory nebo děti, takže je nutné jej změnit.

Místo toho Apple nahradí kroužek pro spálení kalorií kroužkem pro aktivní pohyb. Například budete moci nastavit cíl pro splnění tohoto kroužku 90 minut pohybu po celý den namísto spálení 500 aktivních kalorií. Tato verze kroužku aktivity je zaměřená na děti a bude skvělá pro povzbuzení dětí k větší aktivitě. Děti také získají jiné ocenění za jeho splnění.