Společnost Apple plánuje uvést na trh nové modely MacBook Pro a MacBook Air s nůžkovou klávesnicí ve druhém čtvrtletí 2020, podle nové výzkumné zprávy od analytika Ming-Chi Kuo.



Kuo nekomentoval velikost nového MacBook Pro, ale pravděpodobně odkazuje na 14-palcový model, který již zmínil, vzhledem k tomu, že 16-palcový MacBook Pro byl vydán teprve před čtyřmi měsíci. Nový 14-palcový model by pravděpodobně nahradil 13-palcový MacBook Pro, který by byl ukončen.

Kuo očekává, že nové modely MacBook Pro a MacBook Air budou mít různé optimalizace nákladů, ale řekl, že uživatelé si nevšimnou žádných rozdílů.

Současné 13-palcový MacBook Pro a MacBook Air jsou stále vybaveny motýlovými klávesnicemi, které mohou po dlouhodobém trpět problémy, jako jsou lepkavé nebo nereagující klávesy, což přimělo Apple zahájit bezplatný program oprav po celém světě v roce 2018. Apple tento problém konečně vyřešil návrat k nůžkovému mechanismu s novou klávesnicí Magic Keyboard na 16-palcovém MacBook Pro, která se ukázala mnohem spolehlivější.

Sám Kuo nabídl chválu za 16-palcový MacBook Pro a poznamenal, že reakce zákazníků na notebook byla lepší, než se očekávalo.

Pokud jde o pandemii koronavirů COVID-19, je Kuo přesvědčen, že operace u dodavatelů souvisejících s MacBookem se od konce března výrazně zlepší, což připravuje cestu pro hromadnou výrobu nových modelů MacBook Pro a MacBook Air.

Pokud se tato informace ukáže být přesná, měla by celá řada notebooků Apple obsahovat do konce roku 2020 nůžkové klávesnice.