Okres Santa Clara, ke kterému patří Cupertino, Palo Alto, Mountain View a San Jose, dnes vydal nové pokyny takající se zdraví (prostřednictvím The Verge). V těchto pokynech je doporučeno, aby společnosti minimalizovaly nebo rušily velká osobní setkání a konference.



Santa Clara doufá, že tím omezí šíření viru v oblasti Bay a kromě doporučení zrušit osobní setkání a konference poskytla zaměstnavatelům další pokyny:

  • Pozastavte cestování
  • Minimalizujte počet zaměstnanců v rámci vzájemného odstupu, včetně minimalizace nebo rušení velkých osobních setkání a konferencí.
  • Naléhejte na zaměstnance, aby zůstali doma, když jsou nemocní.
  • Nevyžadujte lékařskou zprávu po zaměstnancích, kteří jsou nemocní, protože lékaři mohou být velmi zaneprázdněny a nejsou schopny tuto dokumentaci ihned poskytnout.

Zatímco okres Santa Clara doporučuje odkládat velké společenské akce, uvádí, že pokud není možné je zrušit, je třeba postupovat podle dalších kroků, jako je poskytnutí většího fyzického prostoru, časté mytí rukou a vyhýbání se blízkému kontaktu s ostatními. Zda Apple bude pořádat WWDC zatím není jasné.