Společnost Apple minulý týden vydala nový 11palcový a 12,9palcový iPad Pro a první modely již začínají přicházet k zákazníkům. V dnešním článku se podíváme na to, co vše můžete od nového iPadu očekávat.



Nový ‌iPad Pro má stejný design jako loňský model s jedním důležitým rozdílem – ‌novým čtvercovým fotoaparátem.

iPad Pro obsahuje 12megapixelový širokoúhlý fotoaparát a 10megapixelový ultra-širokoúhlý fotoaparát. Obsahuje také nový skener LiDAR, který používá odražené světlo k měření vzdálenosti od senzoru k okolním objektům až pět metrů od domu, uvnitř i venku. V zásadě může vytvořit úplnější a podrobnější pochopení scény a toho, co je kolem vás, což je užitečné pro AR.

V aplikacích AR uvidíte hned několik vylepšení, jako je například lepší zachycení pohybu, ale v tuto chvíli není k dispozici mnoho AR aplikací, které mohou plně využívat výhod skeneru LiDAR. Budeme muset počkat, než získáme úplnější představu o tom, jaké přináší vylepšení.

Fotoaparáty vypadají skvěle a jsou v podstatě stejné jako na iPhonu, ale vylepšený fotoaparát nemusí být to, co většina lidí očekává, protože iPad není nejlepší zařízení pro focení a natáčení videa. Přední kamerový systém TrueDepth se nezměnil a stále má 7 megapixelů.

iPad Pro obsahuje vylepšený čip A12Z Bionic. Výkon iPadu Pro je na základě testů Geekbench přibližně stejný, ‌iPad Pro‌ 2018 byl dostatečně výkonný pro hraní her, 3D kreslení, editaci videa a další náročné úkoly, a ‌iPad Pro‌ 2020 je stejně schopný. Všechny modely se nyní dodávají s 6 GB RAM.

iPad Pro podporuje standard WiFi 6, který zatím není široce využíván, ale za několik let může být mnohem rozšířenější. Obsahuje také pět mikrofonů ve studiové kvalitě a zvuk nahraný pomocí nového ‌iPadu Pro‌ zní skvěle. V květnu vydá Apple novou klávesnici s trackpadem.