Complete Anatomy, aplikace pro iPad od 3D4Medical, je navržen tak, aby seznámila studenty lékařské fakultě anatomii člověka s virtuálním proniknutím do srdce, mapování svalů a pohybu v reálném čase, nervová stopovací a modelová mikroanatomie.



V budoucnu Complete Anatomy využije skener LiDAR zabudovaný do iPad Pro 2020, aby přidala novou funkci, která umožní zdravotníkům přesně a okamžitě posoudit rozsah pohybu pacientů, kteří se zotavují ze zranění nebo chirurgického zákroku. Tato funkce je předvedena ve videu s Irene Walsh, hlavní designérkou společnosti Complete Anatomy. Podle Walsha neexistuje standardizovaný způsob měření rozsahu pohybu, což je problém vyřešen skenerem LiDAR ‌iPad Pro‌.

Pomocí nového ‌iPadu Pro‌ 2020 je Complete Anatomy schopna sledovat pohyby ve třech rozměrech a pomocí zachycení pohybu zjistit, jaký pohyb člověk dělá. Pohyby jsou spárovány s 3D animacemi svalů a poskytují informace o primárních svalech potřebných k provedení akce.

https://youtu.be/vkWdj9CNebg

Walsh říká, že nadcházející verze Complete Anatomy na PiPad‌ „má potenciál proměnit lékařskou komunitu budoucnosti“.

Funkce skeneru LiDAR přichází do aplikace Kompletní anatomie v blízké budoucnosti, ačkoli není uvedeno žádné konkrétní datum vydání. Zatím jen málo aplikací je schopno využít skeneru LiDAR, ale tyto náhledy nám dávají představu o tom, jak mocný bude nástroj, když bude implementován vývojáři.

Říká se, že iPhony, které mají být uvedeny na trh v roce 2020, budou zahrnovat také podobnou funkci 3D skenování LiDAR, která by umožnila použití modelů iPhone a ‌iPadu Pro‌ společnosti Apple pro pokročilejší a vzrušující funkce rozšířené reality.