Facebook brzy umožní streamerům účtovat divákům za sledování jejich přímých přenosů. Tento krok nastává, kdy se oblast pro streamování v posledních týdnech a měsících dramaticky změnila, protože svět je omezen v pohybu z důvodu koronaviru. Kluby a místa pro konání koncertů zůstávají uzavřená. Uživatelé budou brzy moci nastavit na události „pouze online“ a uživatelé si mohou „zakoupit přístup“ předem a neziskové subjekty mohou do svého streamu přidat tlačítko darování.



Vytvoření tradiční události na Facebooku v streamu je logickým způsobem, jak generovat připomínku pro diváky a rozvíjet konzistentní publikum, takže pro DJs a hudebníky je to užitečná funkce. Dalším užitečným prvkem pro publikum je schopnost poslouchat jen zvuk, a ne streamovat video, ukládat data, pokud chtějí například poslouchat mix.

Dosud nejsou k dispozici žádné informace o tom, kdy bude spuštěna možnost účtovat poplatky za události a datové streamy – budeme vás informovat, jakmile budeme vědět víc.

Rovněž není jasné, zda bude možné na tyto streamy mít pořešena autorská práva a tím i nucené ukončování živých vysílání.