Apple představí watchOS 7 na virtuální konferenci WWDC 22. června, ale možná už máme představu o jedné funkci, která bude v tomto systému k dispozici. Jon Prosser v podcastu Geared Up hovořil o nové funkci, která by mohla přijít do Apple Watch již v tomto roce.



Prosser řekl, že Apple se snaží zaměřit na duševní zdraví, Apple Watch by například mohly odhalit blížící se záchvat paniky. „Na co se právě teď společnost zaměřuje, a doufám, že to přijde již letos, ovšem možná až příští rok, je duševní zdraví. Apple Watch budou moci identifikovat záchvat paniky, než k němu dojde, a mohou vás varovat. Například pokud řídíte, požádají vás, abyste zastavili a nabídnou dechová cvičení,“ uvedl Prosser.

Říká se, že Apple také pracuje na funkci sledování hladiny kyslíku v krvi pro budoucí verzi Apple Watch, ale podle EverythingApplePro a leakera Maxe Weinbacha by se funkce sledování duševního zdraví na ni nespoléhaly. Zprávy o této funkci byly poprvé sdíleny EverythingApplePro a Maxem Weinbachem již v dubnu, kteří uvedli, že Apple Watch budou také schopny určit, kdy uživatel zažívá velký stres. Weinbach a EverythingApplePro uvedli, že funkce bude k dispozici na Apple Watch Series 4 nebo novější. Monitorování hladiny kyslíku v krvi může odhalit respirační nebo srdeční problém, takže pokud k tomu dojde, bude to pro Apple Watch další významný skok v oblasti zdraví.