Bezpečnostní výzkumníci se bojí používat, kupovat nebo dokonce mluvit o virtualizačním softwaru společnosti Corellium poté, co Apple podal žalobu proti této společnosti, podle zprávy Motherboard.



Apple podal žalobu proti společnosti Corellium v srpnu 2019 kvůli porušení autorských práv. Corellium je společnost, která vytváří virtualizační nástroje. V žalobě Apple tvrdil, že Corellium nelegálně okopíroval operační systém a aplikace, které běží na ‌iPhonu a iPadu.„Corellium jednoduše zkopíroval všechno: kód, grafické uživatelské rozhraní, ikony – to vše, v přesných detailech,“ uvedl v žalobě Apple. Corellium odpověděl tím, že jeho software pomůže Apple tím, že usnadní výzkumníkům v oblasti bezpečnosti vysledování chyb v systému iOS.

Ačkoli spor mezi společností Apple a Corellium stále probíhá, úspěšně vyděsila výzkumné pracovníky, protože Apple hledal informace od společností, které použily software Corellium, a tyto společnosti se nyní bojí toho, co bude následovat. Ne všichni se však obávají. Elias Naur, řekl společnosti Motherboard, že používá Corellium k testování kódu napsaného v jazyce Go pro zařízení iOS. Výzkumníci v oblasti bezpečnosti si stěžovali, že žaloba se týká toho, že Apple chce mít kontrolu nad výzkumem prováděným na systému iOS a nalezenými chybami. Jak soud nakonec dopadne, není jasné.