Zprávy o tom, že Apple připravuje vlastní sluchátka přes hlavu kolují již více než dva roky. V posledních několika týdnech se však objevily další podrobnosti o tom, co lze očekávat. V dnešním článku si proto ukážeme, co vše o nich zatím víme.



Až donedávna byl design sluchátek záhadou, a i když stále nevíme všechno, nová zpráva od Bloomberg, která byla zveřejněna tento měsíc nabídla více podrobností o tom, co lze očekávat. Podle zprávy Apple zatím pracuje na nejméně dvou variantách: prémiová kožená verze a verze zaměřená na fitness, která používá lehčí, prodyšné materiály. Sluchátka také budou obsahovat ovládací prvky pro přehrávání na straně. Společnost 9to5Mac našla ikony v systému iOS 14:

Zajímavé je ovšem to, že uživatelé budou moci měnit design sluchátek. Mnoho výrobců špičkových sluchátek používá magnety pro připevnění chráničů sluchu. To umožňuje uživatelům vyměnit chrániče sluchu, když se opotřebovávají. Apple však přenese tuto možnost na další úroveň. Kromě možnosti výměny magnetických chráničů sluchu společnost Apple údajně navrhuje sluchátka tak, aby i čelenka byla magneticky oddělitelná. To znamená, že je budete moci měnit stejně jako řemínky Apple Watch. Například můžete mít prodyšnou čelenku na cvičení a poté ji vyměnit za koženou pro větší pohodlí a hezčí design. Další podrobnosti o designu a připojení nejsou v tuto chvíli nejasné.

Můžeme očekávat, že sluchátka budou mít mnoho funkcí a komponentů z AirPods, například nejnovější čip H1 pro rychlé spárování a přepínání mezi zařízeními – nebo ještě novější verzi čipu s dalšími vylepšeními – a podporu „Hey Siri“. Zprávy také naznačily, že sluchátka budou vybaveny technologií potlačování hluku, což také znamená, že bude pravděpodobně podporován režim průhlednosti. Očekává se však, že sluchátka budou také obsahovat automatické pozastavení a obnovení přehrávání, když je sundáte nebo nasadíte.

Spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo nedávno uvedl, že Apple v polovině roku 2020 zahájí hromadnou výrobu těchto sluchátek, což naznačuje vydání na konci léta nebo na začátku podzimu. Bloomberg uvedl, že očekává, že sluchátka budou k dispozici koncem tohoto roku. Ovšem je možné, že se vydání zpozdí, kvůli aktuální zdravotní situaci.