FBI vydala příkaz k vydání informací o účtu iCloud senátora USA Richarda Burra, který je vyšetřován kvůli podezřelým obchodům s akciemi. FBI vydala příkaz nedávno, získané informace byly poté použity jako důkaz.



FBI ve středu v noci zabavila mobil patřící senátorovi Richardovi Burrovi v rámci vyšetřování podezřelých obchodů s cennými papíry, které provedl, když se poprvé v USA objevil koronavir. Podle zprávy je senátor vyšetřován kvůli prodeji akcií, konkrétně jde o 33 různých transakcí z 13. února, týden před prudkým poklesem akciového trhu. Jedná se o částku mezi 628 000 až 1,72 milionu dolary. Většina z toho byla investována do podniků, které v následujících týdnech zasáhl prudce klesající trh, což znamená, že obchody byly provedeny na základě informací, které Burr obdržel.

Apple může dešifrovat zálohu ‌iCloud‌ a poskytnout informace orgánům, pokud je vydán příkaz. Zálohy ‌iCloud‌ obsahují zprávy iMessages, historii nákupu obsahu, fotografie a videa, nastavení zařízení, data aplikací, heslo hlasové schránky a zdravotní údaje. Zálohy nezahrnují informace, které lze snadno stáhnout, například e-maily ze serverů nebo aplikací, a zatímco záloha ‌iCloud‌ obsahuje také klíčenku, hesla Wi-Fi a hesla pro služby třetích stran, tyto informace jsou šifrovány způsobem, který je činí nepřístupné i pro Apple.